pondělí 11. července 2016

bylo nebylo

Po nepočítaně pracovních dnech, velkých výzvách, radostech a téměř roce, co mě naučil vděčnosti, nastal čas vyjádřit vděčnost i autorům knížek, na které jsem poslední dobou zase našla čas. Ale co to vzít postupně?

Pracuji. A pracovala jsem. Už od loňského září. Zjistila jsem, jak vzácný je volný čas. A že jsou věci, kterým ho už nechci obětovat. Přestala jsem se bát být samostatná. Už se nebojím zeptat se. Vím, že se toho můžu spoustu naučit. A také vím, že bych chtěla mít z práce časem větší radost.

Budu studovat. Ve volném čase, který jsem si našetřila, jsem se ponořila do starší literatury, oprášila jsem znalosti češtiny a hurá, těší mě, jmenuji se Bára a jsem budoucí studentka českého jazyka.

Naučila jsem se žít v Praze. Ještě stále nedokážu mít ráda velkoměsto, ale už chápu, kde jsou ty kouzelné kouty. Ale někdy odsud musím utéct, promiň, matičko měst. S tvými drobnějšími dítky se mi kamarádilo lépe.

Daří se mi pociťovat vděk. Za drahé, které mám kolem sebe, za každou chvíli, za slunko a kapku potu i za déšť po bouřce. A také za každou chvíli, ve které si můžu přečíst pár stránek.

A právě o tento vděk bych se ráda opět dělila, může být?



6 komentářů:

  1. Jé, to jsem ráda, že jsi nezmizela nadobro! Moc mi tvé články a řádky chyběly! A je z tebe Pražanda, jo? A studentka literatury? Jestli na FF, tak kdybys něco (cokoliv) potřebovala, jsem k dispozici! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé! A já jsem zase ráda, že si mě ještě někdo pamatuje. :) Pražanda jsem a od září i studentka češtiny na FF, bude to zajímavá výzva, protože jsem si část studia rovnou přeskočila. Určitě se někdy ráda o specifikách češtiny na Karlovce dozvím více. ;)

      Vymazat
  2. ...samozřejmě jsem místo literatury chtěla napsat češtiny...

    OdpovědětVymazat
  3. Práca, absencia času popri nej a vďak. Nanešťastie veľmi dobre viem o čom píšeš... :/
    Držím palce na škole, užívaj si to ako sa len dá! A náhodou, ja tú Prahu tak-trochu-veľmi ticho závidím ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já si užívám i teď, jen to bylo nakonec s volným časem trochu jinak, než jsem si myslela. A Praha - každé místo asi nakonec získá nějaké kouzlo, jen to chce ho objevit. :)

      Vymazat
  4. Dovolte mi, abych vám představil LE-MERIDIAN FUNDING SERVICES. Jsme přímo do čistého úvěru a financování projektů z hlediska investic. Poskytujeme finanční řešení soukromým / společnostem hledajícím přístup k finančním prostředkům na kapitálových trzích, tj. Ropu a zemní plyn, nemovitosti, obnovitelné zdroje energie, léčiva, zdravotnictví, dopravu, stavebnictví, hotely a atd. Můžeme financovat až 900 000 000 000 dolarů ( Devět set milionů dolarů) v jakémkoli regionu světa, pokud bude na projektech zaručena návratnost investic ve výši 1,9%.
    Le-Meridian financování.
    Email Kontakt info@lemeridianfds.com
    WhatsApp ... + 19893943740.

    OdpovědětVymazat