sobota 18. srpna 2012

oblíbená fikce - 30 day book challenge

John Wyndham - Den trifidů

bux.cz
Mám tak trochu dojem, že v žánru fantasy a sci-fi je v současné době spousta nekvalitních knížek. Třeba nejsou nekvalitní, ale jenom nejsou určené pro mě. Ale mám zkrátka dojem, že ta nepříliš povedená díla převažují. Možná je to tím, že jsou tyto žánry v současné době hodně oblíbené, a tak se vydávají i méně kvalitní věci. A nebo jsem se do těchto žánrů zkoušela dlouho začíst a tak jsem se těmi nepovedenými díly probrala.
A samozřejmě jsem narazila i na skvělé věci. Žel většinou to byla starší, časem prověřená, díla. Jako třeba Den trifidů.
Krásná, napínavá a výborně napsaná katastrofická sci-fi. Téměř celý svět oslepne a lidstvo skoro vyvraždí trifidi - vyšlechtěné chodící rostliny. A my pozorujeme strastiplné pokusy o přežití jednoho vidoucího.
I když jsem slyšela o čem kniha je, nepředpokládala jsem, že by se mi mohla líbit. Protože ale většinou dám na doporučení svého tatínka, pustila jsem se do ní. A určitě jsem nelitovala. Je to skvělá a poutavá kniha. Velmi čtivá a napínavá.
Dokonce stojí za přečtení i volné pokračování Noc trifidů. I když už je trošku slabší.

2 komentáře:

  1. Noc Trifidů napsal někdo jiný, ne? Nebo si to pletu?

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, určitě je to jiný autor. Nezmínila jsem to a koukám, že to asi může působit zavádějícím dojmem, že je to také Wyndhamovo dílo.

    OdpovědětVymazat