neděle 12. ledna 2014

jak to bude dále

Nejspíš jste si mohli všimnout, že se tu hodně dlouho neobjevila ani řádka. Ne že by nebyl vůbec žádný čas. Spíš chyběla energie a také přečtené knížky. Spoustu úsilí jsem totiž věnovala škole. Škole, o které zjišťuji, že to pro mě není to pravé ořechové. Veškeré úsilí pro něco takového mě vyčerpávalo. Teď jsem si to díky některým rozmluvám přiznala a odkládám školu na druhou kolej. Mé "s co nejmenším úsilím k dostačujícícm výsledkům" nabyde svého plného významu a v uvolněném čase se chci se o to víc věnovat tomu, co mě baví, zlepšovat se a hledat, co bych chtěla dělat do budoucna.
Mimo jiné mě baví číst a psát. Ono to s ohledem k tomu, že mám blog a navíc o knížkách, docela dává smysl. Doufám tedy, že se mi podaří oživit blog a také ho udržet při životě. Nejspíš to půjde ruku v ruce s tím, že tu přibudou i články na jiné téma, než jsou knížky. Ráda bych se více přiblížila tomu, co jsem o svém blogu napsala, když jsem ho zakládala. Snad tu tedy v budoucnu najdete postřehy nejen z mého knižního světa, ale i světa okolního. Sama jsem na to zvědavá, tak buďte také.

A co tu můžete v nejbližší době čekat?

 

->knížky

 

Koupila jsem si přes databázi knih mé dva oblíbené kousky - Dívku s pomeranči (Jostein Gaarder) a Na východ od ráje (John Steinbeck). První jmenovanou už mám přečtenou a Na východ od ráje mi zrovna leží tady vedle postele (ano, patřím k těm, kteří dělají všechno v posteli a pak skuhrají, že je bolí záda), hřbetem nahoru (ano, dělám to, mám ráda záložky, ale když není žádná pěkná po ruce...) a už se těším, až si z ní zase pár stránek přečtu.  O obou bych se tedy ráda trochu rozepsala.

Po dlouhé době jsem zavítala do Levných knih a motivovalo mě to k obnovení občasných návštěv tohoto obchůdku - Prokletí (Chuck Palahniuk) za 19 korun? No nekup to. Chtěla bych se do ní tedy pustit také co nejdříve a něco o ní sepsat.
 
Možná si to tady nenajde svého čtenáře, ale co se týče mých pokusů v kuchyni, nesmí mi po ruce chybět Bioabecedář Hanky Zemanové. Něco bych vám k němu tedy také sepsala.


->filmy

 

Možná jsou tím média poslední dobou trochu zahlcená (idnes.cz naprosto bezpochyby, protože jsem se o tomto filmu dozvěděla poměrně dost, aniž bych se o to snažila), ale viděla jsem to, překvapilo mě to a mám potřebu se o své dojmy rozdělit. A co TO tedy je? Tento týden jsem byla v kině na Nymfomance, příští týden jdu nejspíš na druhý díl.


->a dál se nechte překvapit

 

A nechám se i já, protože kdo ví, co mě zase napadne.

Krásnou skoro jarní neděli!

4 komentáře:

  1. Pampeliško, víš, co by mě potěšilo? Kdybys zavedla GFC, neboť jinak své oblíbené blogy sledovat neumím a přitom bych tak ráda byla upozorněná na tvé nové články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. GFC? Zjistím, prozkoumám, zavedu.=) Děkuju za tip!

      Vymazat
    2. To by bylo super :) (Je to v rozvržení - přidat gadget a pravidelní čtenáři :) )

      Vymazat
    3. Tak jsem to zkoumala. Je v tom všem pro mě jeden háček - ještě se svým psanám nejsem natolik spokojená, abych vystupovala z anonymity. A pro GFC bych musela založit google plus. A mám tento blog bohužel spojený se svým oficiálním mailem, tak řeším, jestli se vzdát anonymity. Prozkoumám alternativy a možná.=)

      Vymazat